Waar je op moet letten bij goedkoop zilveren oorbellen kopen?

Zilveren oorbellen en dames passen uitstekend bij elkaar, een echte “match made in heaven” dus. Sieraden van echt zilver zijn opvallend goedkoop, maar is het allemaal wel echt zilver? Waar moet je op letten bij goedkoop online zilveren oorbellen bestellen? Daar geven we op deze pagina antwoord op!

 

Bij ikbensieraden.nl kun je betrouwbaar sieraden kopen voor lage prijzen. Je mag ze eerst rustig thuis bekijken, dus je weet wat je koopt!

ikbensieraden

Zacht zilver

Het edelmetaal zilver is van nature heel zacht. Het is nog geen pakje boter, maar voor bijvoorbeeld zilveren oorbellen is puur zilver eigenlijk niet geschikt. Dat geldt overigens ook voor gouden oorbellen want goud is nog zachter. Om zilver harder te maken worden er andere materialen aan toegevoegd.

 

Sterling zilveren sieraden

Je kent de term “sterling zilver” of het getal “925” bij zilveren oorbellen online of in de winkel vast wel. Dat betekent dat er 92,5% zilver in de sieraden gebruikt wordt, de rest is meestal koper. Daarmee worden de sieraden sterker zodat er geen krassen of deukjes op komen. Sterling zilver is dus hoge kwaliteit zilver, daarna heb je 825 zilver en vervolgens 800 zilver.

 

Verzilverd of echte zilveren oorbellen aanschaffen?

Er zijn verschillende redenen dat zilveren oorbellen online zo goedkoop zijn, en de techniek van verzilveren speelt hierbij zeker een rol. Dat betekent dat er een ander, goedkoper materiaal voorzien wordt van een dun laagje zilver. Dit maakt de sieraden sterker, en de materiaalkosten vallen veel goedkoper uit. Verzilverde sieraden zijn dus wel echt van zilver, maar het betreft geen massief zilver. Aan de buitenkant kun je dit niet zien.

 

Zilveren oorbellen schoonmaken

Er is een nadeel aan sieraden van zilver die we moeten noemen; zilver kan na verloop van tijd verkleuren. Daar is gelukkig een oplossing voor! Naast zilverpoets in de winkel werkt de combinatie van aluminiumfolie en heet sodawater of zout water het beste. De meest eenvoudige methode is een afwasbak op de bodem bedekken met aluminiumfolie. Voeg er flink wat zout aan toe. Leg de zilveren voorwerpen op de folie, contact maken is belangrijk, en giet er heet water overheen zodat alle zilveren sieraden onder water staan. De aanslag zal snel verdwijnen, poets het zilver daarna op met een doek en jouw zilveren oorbellen zullen weer in nieuwstaat zijn!

 

Bekijk alle sterling silver oorbellen en andere sieraden op ikbensieraden.nl, hier vind je goedkoop de leukste sieraden online!