Help, in mijn tas is het een chaos

mode hoed

Herken je dit? Altijd alles bij je willen hebben, maar op het juiste moment nog naar je spullen in je tas moeten zoeken? Of het nu gaat over de oortjes bij je telefoon of dat ene kauwgompje, een balpen of lippenstift. Het is steeds knullig om naar je eigen spullen te moeten zoeken. En wat niet helpt; hoe groter de tas, hoe groter de zoektocht. In de grote werktas of schoudertas raak je gemakkelijk van alles kwijt. Als dan je telefoon gaat moet je zoeken. Zolang totdat de beller alweer het contact heeft beëindigd. Onhandig. Een tas met daarin een fijne pennenetui meenemen is sowieso een goed idee. Maar voorkom dat het een vergaarplaats wordt van allerlei spullen die je niet kunt vinden als je het nodig hebt. Wat kun je er tegen doen?

Opruimen en organiseren  

Je kunt dit vergelijken met thuis een kast opruimen. Haal alles eruit en ga na wat er moet blijven en wat er weg kan. Weggooien omdat het eigenlijk afval is. Dat papieren zakdoekje of snoeppapiertje hoeft de volgende keer echt niet meer mee. De overgebleven parkeerkaartjes en toegangstickets mogen bij het oud papier. Net als folders die je onderweg wel eens in je handen geduwd krijgt. Weg ermee.  Op een regenachtige dag kan ook de zonnebril thuis blijven. Is de zonnebrandcrème in oktober nog wel nodig? De tas of de documentenmappen zullen aangenaam overzichtelijk worden.

Slimme opbergsystemen helpen om overzicht te houden 

Je spullen gesorteerd opbergen voorkomt zoeken. Een tas heeft niet voor niets vakken en ritsjes. Kleine voorwerpen die gemakkelijk kwijt raken hebben zo een vaste plek. Balpennen bewaar je bij voorkeur in een aktetas voor heren. Zo gaat het schrijfgerei gemakkelijk en gebundeld mee naar kantoor of klanten. Make up spullen in een toilettasje, pasjes in een hoesje. Oortjes voor je telefoon in een doosje. En afval liever buiten je tas houden. Opgeruimd staat netjes en georganiseerd.