Wasbare luiers bieden oplossing

LEGO Technic

Het voordeel van wasbare luiers is dat ze de mogelijke oplossing bieden voor veel mensen om op langere termijn veel geld te besparen. Naast dat het goed is voor de portemonnee is het ook beter voor het milieu om herbruikbare luiers te gebruiken, er hoeft zo minder geproduceerd te worden.

De beste wasbare luiers voor je kind

Iedere ouder wilt natuurlijk het beste voor zijn kind. Je wilt dat je kind zich comfortabel voelt, ook al is dit soms moeilijk te achterhalen in het begin aangezien ze zelf niks kunnen zeggen. Toch zijn er veel kleine trucjes waaraan je kunt zien hoe je baby zich voelt als ze bijvoorbeeld niet blij zijn of ze willen iets van je. Gelukkig is het vaak het geval dat ze honger hebben of een wc-bezoekje nodig hebben. Wasbare luiers kunnen al een hoop zorgen wegnemen omdat ze enorm lekker zitten, het ademt en is waterdicht. Zo kunnen de wasbare luiers ongelukjes makkelijk voorkomen en kun je ze makkelijk verwisselen. Wel is het een kwestie van wachten tot ze weer droog zijn nadat je ze hebt gewassen. Tenzij je een droger hebt gaat dit proces een stuk sneller, anders moet je veel vooruit denken waar je niet altijd evenveel zin in hebt.

Luiers voor iedere baby

Wasbare luiers zijn te verkrijgen in allerlei maten en vormen, voor iedere baby is een geschikte optie. In zowel simpele varianten, als in bijvoorbeeld luiers met leuke en vrolijke printjes erop. Afhankelijk wat je wilt zijn er veel verschillende prijsklassen. Hoe luxueuzer je wasbare luiers, hoe hoger de prijs kan uitvallen. Wat de grootste factor speelt in het prijsverschil is het materiaal. Veel normale luiers worden van plastic gemaakt, wat een goedkope manier van produceren is. Herbruikbare luiers worden vaak gemaakt van katoen of bijvoorbeeld bamboe. En hier heb je dan ook weer biologische varianten op die zonder chemicaliën zijn geproduceerd, wat weer beter schijnt te zijn voor de huid van je baby en ook je eigen huid aangezien je ze zelf ook moet aanraken wanneer je je kind gaat verschonen. Het kan zijn door normale luiers te gebruiken dat de huid van de baby droog gaat aanvoelen door de chemicaliën.

Ga geurtjes snel tegen

Een van de grootste nadelen van wegwerpluiers is wanneer de luier in contact komt met plas is dat er een bepaalde chemische reactie ontstaat. Bij deze reactie komt een geur vrij die niet erg fijn is. Met wasbare luiers heb je hier geen last van, omdat de luiers gemaakt zijn van natuurlijke materialen in plaats van kunstmatige, komen er geen chemische geuren vrij die schadelijk kunnen zijn voor zowel je baby als jou. Veel mensen weten niet dat dit eigenlijk niet normaal is om binnen te krijgen en nemer er maar genoegen mee. Het is belangrijk dat je als mens dicht bij de natuur blijft en dan ook zoveel mogelijk probeert te kiezen voor natuurlijke materialen in stoffen wat in aanraking komt met je huid. Maar denk bijvoorbeeld ook aan shampoos, huidverzorging en zelfs je eten. Als je nagaat hoeveel rare stoffen en conserveringsmiddelen worden toegevoegd, kun je zelf een beslissing maken.