Een nieuw bed stijlen

pocketveer matras 140x200

Stel je voor: je hebt net een nieuw bed. Maar met jouw lattenbodem en pocketveer matras 140 x 200 is je bed nog wat saai, of niet? Daar kun je gemakkelijk wat aan doen, door het bed leuk aan te kleden. En het fijne is: dat kan helemaal volgens jouw eigen behoeften! Zo zorg je voor een bed wat niet alleen lekker ligt, maar er ook nog geweldig uitziet.

Kies een goed kussen

Een goed kussen is belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je nek een hoofd tijdens het slapen goed ondersteund worden. De zoektocht naar een goed kussen gaat dan ook niet altijd over een nacht ijs. Welk kussen goed bij jou past hangt af van hoe jij slaapt. Mensen die op hun buik slapen hebben hele andere behoeften dan mensen die op hun rug of zij slapen. Daarbij speelt persoonlijke voorkeur nog een grote rol. Heb jij graag een steviger kussen of liever een zacht kussen. Ga jij voor dik of voor dun? Heb je voorkeur voor schuim of voor dons? Dat zijn allemaal dingen om over na te denken in de zoektocht naar een goed kussen.

pocketveer matras 140x200

Het ideale dekbedovertrek

Fijn! Nu heb je een goed kussen. Maar dan ben je er natuurlijk nog niet. Nu is het tijd om te kijken naar dekbedovertrekken. Dat klinkt eenvoudig: kies er gewoon een die je mooi vindt, maar zo makkelijk is het niet. Je moet goed ook goed letten op de stof. Ben jij iemand die het snel warm heeft ‘s nachts? Dan is een zacht katoen of zijde een goede stof voor jou. Deze stoffen voelen koel aan op de huid, zelfs als je lekker onder je dikke dekbed ligt. Heb je het juist graag heerlijk warm, dan kun je kijken naar dekbedovertrekken van jersey. Dit lijkt een beetje op fleece en leidt tot een heerlijk warme nacht. Als je bepaald hebt welke stof je wil, kun je gaan kijken naar design. Het kan verstandig zijn een rustig ogende dekbedhoes aan te schaffen. Dit zorgt niet voor extra prikkels ‘s nachts. Bijvoorbeeld lichte kleuren of effen overtrekken zorgen voor rust in je hoofd en dus voor goede nachtrust. 

Met deze tips kan iedereen het bed van zijn dromen ontwerpen!