Wat is de functie van zwemluiers?

Zwemluiers zijn luiers speciaal voor in het water, zodat je met een gerust gevoel kan zwemmen met je kindje. Wanneer je baby of peuter nog niet (volledig) zindelijk is, weet je als ouder zijnde niet precies wanneer je kindje zijn/haar behoefte moet doen. Je kunt daarom het beste een luier omdoen, zodat ongelukjes zonder zorgen kunnen gebeuren. Normale luiers kunnen echter niet goed tegen water, want deze nemen veel vocht op. Deze luiers zijn dus niet geschikt als luiers om mee te zwemmen. Om dit probleem op te lossen, zijn zwemluiers ontwikkeld. Zo kun je als ouder zijnde met een gerust gevoel gaan zwemmen met je kind.

Zwemluiers houden urine en ontlasting binnen

Normale wegwerpluiers nemen urine op en zorgen ervoor dat de luier niet zomaar doorlekt, maar dit is bij zwemluiers van HappyBear niet het geval. Zwemluiers nemen geen vocht op, omdat dit natuurlijk niet handig zou zijn in het water. Daarmee nemen zwemluiers dus ook geen urine op. Toch ben je met zwemluiers verzekerd dat je baby goed beschermd is, want aan de luier zitten strakke elastieken randjes. Deze randjes zitten bij de benen en middel van het kind en sluiten dus helemaal aan. Hierdoor kan de urine of ontlasting geen kant op en wordt het opgevangen binnen de zwemluier. Het beste is om deze luier pas aan te doen vlak voor het zwemmen en meteen daarna ook te vervangen door een normale luier, omdat de zwemluiers dus geen urine opnemen.

Hoe vaak moeten zwemluiers vervangen worden?

Hoe vaak zwemluiers verwisseld moeten worden, hangt natuurlijk af van een aantal factoren. Ten eerste ligt het eraan hoe lang je van plan bent te gaan zwemmen met je baby. Wanneer je maar een uurtje gaat zwemmen, is de kans nogal klein dat de zwemluier tussendoor vervangen moet worden. Wanneer je echter van plan bent om de hele dag te gaan zwemmen met je baby, is het handig om meerdere zwemluiers mee te nemen. Ook op vakantie is het bijvoorbeeld handig om voldoende zwemluiers bij je te hebben. Daarnaast hangt het er natuurlijk vanaf of je baby zijn/haar behoefte doet in de zwemluier of niet. Wanneer je kindje niet naar de wc hoeft en de zwemluier dus schoon blijft, hoef je minder zwemluiers te gebruiken dan wanneer dit wel het geval is. Je kunt maar beter teveel zwemluiers meenemen zodat je altijd genoeg hebt, dan te weinig.