Waarom je een Legami notitieboek moet gebruiken

Een Legami notitieboek kan een handig middel zijn voor de dagelijkse activiteiten. Een mens krijgt op een dag heel veel informatie binnen. Het komt daarom vaak voor dat je veel informatie op een dag misloopt of vergeet. Dit kan slecht uitkomen wanneer het gaat om belangrijke informatie. Om je hierbij te helpen, kun je gebruik maken van een notitieboek. Hiermee zorg je ervoor dat informatie op een dag geordend kan worden om beter te onthouden. Voor relatief weinig moeite, zul je beter de dag in kunnen gaan en goed voorbereid zijn voor de toekomst. Hier zul je een aantal redenen vinden waarom het verstandig is om een Legami notitieboek te gebruiken in plaats van een digitaal notitieboekje.

Legami notitieboek voor het beter onthouden van informatie

Een papieren notitieboek zorgt er ten eerste voor dat je veel beter informatie kunt onthouden. Dit is erg belangrijk wanneer je op een dag veel informatie binnenkrijgt. Het is onmogelijk om alles te onthouden en te filteren zonder een hulpmiddel. Door informatie op te schrijven zorg je ervoor dat de informatie beter wordt geordend waardoor je het makkelijker terug kan vinden. Niet alleen dit, maar het zorgt er ook voor dat het veel beter te onthouden is. Door dingen simpelweg op te schrijven, is de kans groter dat het in de lange termijn geheugen komt. Je hoeft daarom niet eens in het notitieboekje terug te kijken om het geheugen weer op te frissen. Uit onderzoek is gebleken dat je dingen veel beter onthoudt wanneer je het simpelweg opschrijft. Het is veel minder effectief wanneer je het typt. Op de lange termijn zul je dus veel meer tijd besparen door informatie op te schrijven doordat het veel minder moeite kost om belangrijke informatie te onthouden op deze manier. Een Legami notitieboek is erg handig voor het fysiek opschrijven van belangrijke informatie. 

Minder afleidingen

Door het opschrijven van informatie in een Legami notitieboek, zorg je er ook voor dat er veel minder afleidingen ontstaan. Afleidingen zijn gevaarlijk doordat ze ervoor zorgen dat je bepaalde informatie gaat vergeten. Op een telefoon bijvoorbeeld zijn er heel veel applicaties die je kunnen afleiden. Door al deze applicaties simpelweg te zien, krijg je al de neiging om het even te openen. Hierdoor zou je kunnen vergeten om de informatie even snel op te schrijven in de notities. Ook zorgt het ervoor dat je minder snel gaat kijken naar de notities op de telefoon. De notities zijn namelijk slechts een klein deel van de vele apps die op een telefoon te vinden zijn. Zelfs wanneer je bepaalde informatie hebt opgeschreven, zal je door de afleiding er minder vaak naar kijken waardoor je het toch weer kunt vergeten. Een Legami notitieboek is een plek zonder afleidingen van andere applicaties waardoor het veel effectiever is om informatie op te schrijven. 

Beter gemotiveerd om gebruik te maken van een notitieboekje

Motivatie is erg belangrijk bij het aanleren van het gebruiken van een notitieboekje. Met een Legami notitieboek kun je het leuker maken om er gebruik van te maken door het boekje te personaliseren.