Keycord bedrukken, dit moet je weten

Keycords worden op verschillende manieren gebruikt. Op beurzen worden ze vaak gedragen zodat je weet welk persoon bij welke stand hoort. Zo weet je precies wie je moet benaderen. Ook tijdens evenementen is het een veelgebruikt item. Hier dragen organisatoren of geluid- en lichttechnici de koorden zodat ze te herkennen zijn. Ze dienen dus als identificatiemiddel. Dat niet alleen: ze worden ook vaak als promotieartikel of relatiegeschenk gebruikt. Denk maar aan festivals of andere evenementen. Of als je bijvoorbeeld net een huis hebt gekocht. Last but not least worden ze ook gebruikt om je sleutels aan te hangen. Het is namelijk ook gewoon een keycord sleutelhanger. Een duizendpoot dus! Wil jij nu je eigen keycord bedrukken? Goede keuze. Laten we het dan maar eens hebben over dit product.

Keycord bedrukken: de druktechnieken

Je keycord bedrukken kan op twee verschillende manieren. Zo heb je bijvoorbeeld de zeefdruk techniek. Hierbij wordt er gebruikt gemaakt van een raam waarin heel fijn gaas is gespannen. Dit is het zeefdrukraam. Het inkt wordt door het gaas gedrukt en hierdoor krijg jij een bedrukking op je keycord. Voor elke kleur wordt een apart zeefdrukraam gebruikt. Omdat er veel voorbereiding aan te pas komt, worden keycords vaak in grote oplages geproduceerd. Het is mogelijk om een keycord per stuk te kopen, maar soms zijn de keuzes dan beperkt. Een andere optie is de sublimatiedruk techniek. Hierbij wordt de inkt door middel van een hittepers onder hoge temperaturen vergast. Zo wordt de inkt in de textielvezels gebrand en kun je het hierdoor ook niet meer verwijderen van het textiel. Keycords die op deze manier worden geproduceerd, worden ook wel full color lanyards genoemd.

Tot slot bestaan er ook onbedrukte keycords. Deze nekkoorden hebben dus geen bedrukking en bestaan gewoon uit een kleur. Simpel dus. Vaak worden ze gebruikt in combinatie met badges. 

Materiaal

Op wat voor materiaal worden deze bedrukkingen dan gemaakt? Het meest voorkomende materiaal is polyester. Dit is sterk en ook relatief goedkoop. Kenmerkend voor dit materiaal is de licht glanzende uitstraling. Maar tegenwoordig breidt het aanbod in materialen zich uit. Zo worden er ook duurzame keycords gemaakt. Hiervoor wordt RPET-materiaal gebruikt wat bestaat uit gerecyclede PET flessen. Dit heeft ook geen invloed op het keycord bedrukken, aangezien dit nog steeds in één kleur of full color kan. Ook zijn ze tegenwoordig verkrijgbaar in bamboe. Of nog een stap verder: er bestaan zelfs keycords gemaakt van jeans, kurk of katoen. 

Extraatje: keycord bedrukken met naam

Wil je al helemaal origineel zijn en een leuke keycord bedrukken? Overweeg dan om nekkoorden met naam te laten maken. Dit kan een mooie herinnering zijn aan leuke gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan een bruiloft of een speciaal evenement met VIP-gasten. Of misschien omdat je je werknemers dankbaar bent voor hun inzet. Zo krijgt een alledaags item toch nog een persoonlijke touch en hebben de gebruikers een mooi terugdenken. Nu weet je iets meer over de druktechnieken en materialen. Al een leuk idee bedacht? Laat dan snel je keycord bedrukken bij Sleutelhangers.nl