Je eigen gitaar laten maken met de Fender custom shop

De Fender custom shop maakt het mogelijk om je eigen gitaar te laten personaliseren. Als muzikant is het natuurlijk belangrijk dat jij je prettig kunt voelen bij het instrument die je gebruikt. Ook bij gitaren is dit het geval. Een gitaar kan in verschillende soorten voorkomen. Deze gitaren zijn vaak al vooraf gemaakt. Daardoor is het vrij lastig om er een te vinden die precies bij je past. De beste manier om aan een gitaar te komen die precies bij je past, is door er eentje voor je te laten maken. De Fender custom shop maakt het mogelijk om je eigen gitaar samen te stellen. Daardoor heb je een op maat gemaakte gitaar waar je trots op kunt zijn. 

Waar moet je zijn voor een Fender custom shop?

Fender staat bekend om het maken van hoge kwaliteit gitaren. Het is een van de grootste producenten van elektrische gitaren. Echter zijn deze gitaren vooraf al gemaakt. Met de Fender custom shop wordt ervoor gezorgd dat er ook gitaren worden gemaakt die precies voldoen aan de eisen van een gebruiker. Dit wordt gedaan door een selectie van vakmannen die door het merk zelf zijn toegewezen. Deze vakmannen hebben al jarenlange ervaring en training achter de rug gehad om ervoor te zorgen dat ze alleen de hoogste kwaliteit gitaren kunnen maken. 

Deze vakmannen worden Master Builders genoemd en ze komen over de hele wereld voor. Daardoor kun je vaak een Master Builder voor Fender gitaren dicht bij vinden waar je terecht kunt voor een gepersonaliseerde gitaar. Bij deze vakmannen kun je terecht voor al jouw gepersonaliseerde gitaren. Er zijn geen taken die deze Master Builders niet op zich nemen. 

Stappenplan voor het maken van een eigen gitaar

Om gebruik te maken van de Fender custom shop, is er een bepaald stappenplan die je kunt volgen. Dit stappenplan is makkelijk te vinden op de Fender website. Als eerste moet je beginnen met het kiezen van de build level. De twee opties die je hebt zijn Masterbuilt en Custombuilt. Het verschil tussen de twee is dat bij de Masterbuilt er een enkel persoon werkt aan je gitaar. Bij een Custombuilt worden meerdere experts op verschillende gebieden ingeschakeld om je de beste gitaar mogelijk te geven. 

Vervolgens kun je kiezen uit het basismodel. Voor het basismodel kun je kiezen uit de bestaande modellen van Fender in de Fender custom shop. Populaire modellen zijn de Stratocaster en de Telecaster. Maar je kunt uit alle modellen kiezen die Fender ooit hebben geproduceerd. Na het kiezen van het model kun overgaan naar het kiezen van een aging style. Dit heeft invloed op het uiterlijk van de gitaar. Vervolgens kun je overstappen naar het kiezen van het materiaal van de gitaar. 

Je kunt hierbij kiezen uit verschillende soorten hout. Een gitaar bestaat uit meerdere onderdelen. Voor al deze onderdelen kun je kiezen uit verschillende soorten hout. Na het kiezen van het hout kun je kiezen uit verschillende soorten kleuren voor de gitaar. Nu de basis opties zijn gekozen voor de Fender custom shop, kun je overgaan naar de meer geavanceerde opties. Deze opties zijn meer technisch en dit kun je het beste doornemen met een expert op het gebied van gitaren.