Een pet voor elk seizoen

mode hoed

In de zomer loopt iedereen er zo comfortabel gekleed mogelijk bij; Het is warm, en niemand wil bezweet op zijn of haar bestemming aankomen. Korte broeken, losse hemdjes, lichte kleedjes en natuurlijk… een pet! Een pet is erg handig tegen de zon, zowel om je hoofd te beschermen tegen verbranding, als om de zon uit je ogen te houden. Het enige nadeel is dat een petje er al gauw wat minder stijlvol uitziet. Maar niet getreurd, er zijn goede alternatieven, zoals flat caps, die net zo goed werken en er bovendien leuk uitzien, zowel in de zomer als in de winter.

Een pet voor in de zomer

Een pet in de zomer moet twee dingen doen: je hoofd beschermen tegen verbranding en de zon uit je ogen en gezicht houden. Daarom is de klassieke baseballpet het type dat je het vaakste ziet, de klep is heel goed om je ogen te beschermen tegen de felle zon. Een baseballpet ziet er nogal sportief uit, voor een bescheidener, maar ook stijlvoller alternatief, kan je een flat cap proberen. Een flat cap is een pet waar de stof over de klep gespannen staat. Flat caps komen vaak in lichte kleuren en lichte stoffen, dit zorgt ervoor dat het hoofd niet te warm wordt en goed kan ademen.

Een pet voor ‘s winters

‘s Winters is het net omgekeerd als in de zomer: je wilt net dat je hoofd warm blijft. Normaal dragen de meeste mensen dan simpelweg een muts, dat is lekker warm en je kan een muts over je oren trekken. Een pet lijkt daarom misschien een minder goed alternatief, maar dat klopt niet! Hoewel je een pet inderdaad niet over je oren kan trekken, kan je een speciale pet heren winter kopen. Zo’n pet ziet er een beetje uit als een flat cap, maar is gemaakt van warme stof en heeft twee flappen die de oren bedekken. Je kan dus echt een pet uitkiezen die de kers op de taart vormt voor je winter outfit.