De ideale tas voor op reis

Een tussenjaar? Of lekker een paar weken backpacken door Azië? Wat onwijs tof zeg! Wat de reden voor jouw reis ook is, je wilt wel voldoende spullen mee kunnen nemen. Reistassen zijn licht in gewicht en hebben meestal veel ruimte waardoor je veel spullen mee kan nemen. Ze zijn sterk en van goed materiaal, zo kunnen ze wel tegen een stootje. Maar wat is de ideale reistas voor jouw? Een reistas met wielen, een echte koffer of toch meer een echte backpack? We hebben de drie keuzes voor je op een rijtje gezet:

Een backpack

Een backpack draag je op je rug. Je hebt ze in allerlei maten en deze worden aangegeven in liters. Zo is een tas van 60 liter groter, dan een tas van 40 liter. De tassen dames zijn vaak iets kleiner qua breedte dan voor mannen. Ga je een paar weken weg dan adviseren we je een grote tas mee te nemen van minimaal 60 liter. Dat heb je gewoon echt nodig voor al je basis spullen. Een backpack is ideaal als je vaak gaat verplaatsen en je deze makkelijk op je rug mee kan nemen. Ga jij door de bergen trekken, neem dan vooral een backpack en geen koffer.

Een koffer

Een koffer is makkelijk te verplaatsen door de wieltjes eronder. Heel handig voor een city-trip of voor een reis waar je voor een langere tijd op 1 plek blijft. Je kan hem neerzetten en makkelijk vanuit je koffer leven.

Een backpack met wieltjes

De ideale combinatie voor sommige. Een backpack maar dan met wieltjes, je kan dan altijd kiezen. Op het vliegveld ga je lekker rollen en tijdens je trektocht heb je de tas op je rug. Een nadeel kan zijn dat het systeem met de wieltjes wat ruimte kost in je tas, hierdoor is de ruimte voor je spullen iets kleiner.